predaja kandidatura

Bandić predao listu: Ako ne zatomimo stranačke interese, nema sreće za Hrvatsku

  • Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 08.04.2019 13:48
  • Objavljeno 08.04.2019 u 13:48
Bionic
Reading

Listu za Europski parlament koju predvodi Martina Binenfeld u Državnom izbornom povjerenstvu predala je i Bandićeva stranka

'Za europarlamentarne izbore će uvijek Stranka rada i solidarnosti nacionalne interese staviti ispred uskostranačkih interesa. Dokaz tome su i ljudi na listi. Druga rečenica koja proizlazi iz toga je - struka, kompetitivnost, karijera, djela, a ne podobni i poćudni. Mi kao stranka imamo jasna opredjeljenja, a to su mladi i obrazovani ljudi, radnik, socijalno odgovorni, solidarni i što je najbitnije pri tome vodeći računa o otvorenosti i sigurnosti naše zemlje i cijele Europe. uljučenost, zajedništvo i pomirba je ono što želi Hrvatska i Europa od Hrvatske', kazao je Milan Bandić nakon predaje liste.

'Jedina smo stranka koja ima nositeljicu liste koja nije u stranci, jedina smo stranka koja od 12 kandidata njih 11 nije u stranci. Dok to tako ne bude u Hrvatskoj, nema sreće za zemlju. Dok se ne zatome stranački interesi za nacionalni interes, nema sreće za Hrvatsku', kazao je Bandić.

Podsjetimo, listu predvodi šefica zagrebačke Turističke zajednice Martina Binenfeld, a na listi su još Hrvoje Burić, Irena Cajner Mraović, Veljko Đorđević, Ljubo Jurčić, Jozo Milićević, Marijo Možnik, Jelena Pavičić Vukičević, Krešimir Rogina, Gordana Rusak, Davor Štern i Ana Vlahov.