gospodarski kriminal

Žena si s računa tvrtke u kojoj radi mjesecima prebacivala novac na privatni račun, a i državu je oštetila za više od milijun kuna

17.03.2022 u 10:20

Bionic
Reading

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu, policijski službenici Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46- godišnjakinjom s područja Varaždinske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza ili carine

Naime, 46-godišnjakinja kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na području Grada Preloga, u vremenskom razdoblju od prosinca 2019. godine do kolovoza 2020. godine s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, s poslovnog računa trgovačkog društva preusmjeravala je novčana sredstva na svoj privatni račun, koja je potom koristila za vraćanje privatnog kreditnog zaduženja, te novac podizala na bankomatima i koristila za svoje osobne potrebe. Na opisani način osumnjičena je ostvarila protupravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko milijuna kuna.

Ujedno, osumnjičena je kao odgovorna osoba u spomenutom trgovačkom društvu, tijekom inkriminiranog razdoblja s ciljem da izbjegne plaćanje poreza na dodanu vrijednost, davala nepotpune i netočne podatke poreznom tijelu, zbog čega nije obračunavala niti platila porez na dodanu vrijednost u iznosu više od milijun kuna.

Protiv osumnjičene zbog počinjenja kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.