gust promet

Više ozlijeđenih u dvije prometne nesreće na A1 kod Pirovca, vozi se jednim trakom, stvorila se i kilometarska kolona

17.08.2022 u 14:32

Bionic
Reading

HAK javlja da se zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvora Pirovac i PUO Pristeg u smjeru Zagreba vozi jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Ima li ozlijeđenih i poginulih za sada nije poznato, a o uzrocima će se više znati nakon obavljenog očevida

Iz PU zadarske su za 24sata potvrdili kako je na dionici Pristig - Pirovac u smjeru Zagreba došlo do dvije prometne nesreće te da su u prvoj sudjelovala dva vozila hrvatskih registarskih oznaka, a u drugoj, koja se dogodila nedaleko od prve, dva vozila stranih registracija.

'Ozlijeđeno je više ljudi, uključujući i putnike i vozače. Težina ozljeda u ovom trenutku nije poznata, a ozlijeđeni su prevezeni u šibensku i zadarsku bolnicu. Očevid je u tijeku', rekli su iz PU zadarske za 24sata.

Zbog nesreće vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Kolona vozila je oko 2 km.

  • +10
Prometna gužva Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC2 u Varaždinu između Podravske ulice i Ulice braće Krajanski. Obilazak je lokalnim cestama.

Pojačan je promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima, navodi HAK u 16 sati. Na A1 Zagreb-Split-Ploče povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera dok pred naplatama Lučko i Demerje u oba smjera nema dužih čekanja. Na Krčkom mostu povećana je gustoća prometa u oba smjera.