NEPRAVOMOĆNO

Zagrepčanin psovao Korejca pa ga udario pivskom bocom, sud ga osudio

27.12.2023 u 17:59

Bionic
Reading

Zbog vrijeđanja državljanina Južne Koreje na zagrebačkoj Sigečici 54-godišnjak iz Zagreba nepravomoćno je proglašen krivim zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije. Općinski prekršajni sud u Zagrebu izrekao mu je novčanu kaznu od 1.350 eura, odnosno 10.171 kunu.

Kako otkriva N1 koji je imao uvid u presudu, incident se dogodio 26. lipnja ove godine kada je 54-godišnjak na ulici naišao na državljanina Južne Koreje. Želeći ga poniziti povikao je prema njemu: 'Fu*k you, Kinez, fu*k you Azijatu, j… ti mater'. Nakon prijave je bio uhićen, a sada je i nepravomoćno proglašen krivim.

Nasilni Zagrepčanin od početka je negirao krivnju uvjeravajući sud kako nije vikao na prolaznika. No, kako proizlazi iz nepravomoćne presude, sud je povjerovao Južnokorejcu koji je opisao sve što se tog dana događalo. Nasilnici su ga presreli dok je išao u frizerski salon, a tvrdi i da je fizički napadnut.

'U napadu sam dobio udarac pivskom bocom i šakom u glavu, a zadali su mi i nekoliko udaraca nogama. Strah me kao osobu iz Azije u Zagrebu jer se bojim da će me netko napasti. Vrlo teško noću zaspim. Bojim se hodati ulicom. Ponekad mi ponestaje daha i teško odrađujem dnevne zadatke', opisao je napadnuti Korejac na sudu.

Sud je 54-godišnjaku izrekao novčanu kaznu koja bi trebala biti poruka svima ostalima da ne čine ovakve prekršaje.