ATRAKTIVNE NEKRETNINE

Vjerovnici Keruma sumnjaju da je u stečaju angažirana njegova knjigovotkinja

09.02.2022 u 12:12

Bionic
Reading

Vjerovnici Keruma d.o.o. zatražili su od Trgovačkog suda u Splitu podatke tko radi i naplaćuje knjigovodstvene usluge za tu tvrtku u stečaju te potvrdu je li za to angažirana knjigovotkinja koja je za Kerum d.o.o radila i prije stečaja

"Raspolažemo s neslužbenim informacijama za koje molimo sud za potvrdu da je knjigovođa za stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo, odnosno za Kerum d.o.o u stečaju, Anisa Bešlić koja je bila i knjigovođa za društvo Kerum d.o.o prije stečaja", ističe se u dopisu vjerovnika. Dodaju i da je ovaj podatak trebao biti javno dostupan svim zainteresiranim vjerovnicima Keruma d.o,o.

"Smatramo da je ovaj podatak o knjigovodstvu trebao biti objavljen na e-oglasnoj ploči, što do sada nije napravljeno, a stečajna upraviteljica Natalija Mladineo nam onemogućava dobivanje tog podatka", zaključuje se u dopisu.

Zahtjev vjerovnika uslijedio je nakon što je krajem siječnja stečajna upraviteljica Mladineo sudu predala procjembeni elaborat prema kojem je vrijednost stana Keruma d.o.o. u stečaju u središtu Zadra iznosi nešto više od 1,7 milijuna kuna, ali i nakon zakazivanja novog ročišta za prodaju Kerumove svinjogojske farme u Drnišu za 3,53 milijuna kuna.

Objava novog kruga prodaje svinjogojske farme uslijedila je nakon prodaje prestižnih nekretnina Kerumove tvrtke - bivšeg zagrebačkog kina Central i restorana Šumski dvor koje je preuzeo Ivan Čermak te poslovne zgrade u Zadru ukupne vrijednosti procijenjene na 36,65 milijuna kuna.

Nekretnina najveće vrijednosti bivši je restoran Šumski dvor, u elitnom zagrebačkom kvartu uz Cmrok, procijenjen na čak 15,17 milijuna kuna koju je splitski poduzetnik Željko Kerum preuzeo 2009. u "valu kupovine" nekretnina po Zagrebu.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljnim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom otvoren je u studenome 2018.