NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Vjeko Sliško osuđen jer je iz nehaja teško ozlijedio Hrvoja Petrača

20.12.2021 u 15:35

Bionic
Reading

Šest mjeseci zatvora uz rok kušnje na dvije godine, plaćanje 2390 kuna vještačenja, paušala od 2000 kuna i odvjetnika Hrvoja Petrača. Nepravomoćna je to presuda Vjeki Slišku, sinu ubijenog Marka Sliška i nećaku također ubijenog Vjeke Sliška, za incident ispred zagrebačkog hotela Esplanade u kojem je 2019. godine teško ozlijedio Hrvoja Petrača, javlja Jutarnji list

Sutkinja Općinskoga kaznenog suda Jasna Rađenović na objavi presude rekla je kako je Sliško kažnjen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda iz nehaja. Bio je svjestan da nanošenjem najmanje pet udaraca može ozlijediti oštećenog, ali je lakomisleno smatrao da se to neće dogoditi, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, poduzetnik Hrvoje Petrač kazao je na suđenju početkom studenog da se ne sjeća detalja događaja.

'Slabo se sjećam detalja jer sam od udarca dobio potres mozga. Pretpostavljam da sam ga udario jer me je vjerojatno nečim uvrijedio. Više nisam zainteresiran za kazneni progon protiv njega, niti tražim ikakvu odštetu', kazao je Petrač.

Dodao je i da je Sliška te večeri vidio prvi put u životu te kako je detalje događaja vidio nakon objave na društvenim mrežama.