specijalci u akciji

[VIDEO] Policija objavila dramatičnu snimku uhićenja dvojca osumnjičenog za niz kaznenih djela

26.11.2022 u 15:19

Bionic
Reading

U jutarnjim satima u petak na području zagrebačke Dubrave, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke Sektora kriminalističke policije i Jedinice specijalne i interventne policije proveli su akciju uhićenja dvojice osumnjičenih muškaraca za počinjenje više kaznenih djela imovinskog karaktera na području Grada Zagreba i okolice.

Sva kaznena djela počinjenja su od kraja veljače do početka studenoga ove godine, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 225 tisuća kuna. Osumnjičeni dvojac priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Za 35-godišnjaka na snazi je bio europski uhidbeni nalog te međunarodna potraga. Određen mu je istražni zatvor te je tijekom dana i prepraćen u Zatvor u Zagrebu.

Kod 35-godišnjaka pronađena je i veća količina novca za koji se sumnja da potječe od izvršenja kaznenih djela. Nad drugim osumnjičenikom provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela „Teška krađa“ i „Krađa“ na području Dubrave, Novog Zagreba, Centra, Medveščaka i Samobora.

Temeljen naloga nadležnog suda policijski službenici obavili su pretragu doma gdje su pronađeni predmeti kaznenog djela (novac, bicikli, odjeća i drugo).

Na području Dubrave, sumnja se da su počinili tri krađe građevinskog alata iz vozila, dvije krađe različitih artikala u trgovini, a u centru Zagreba provalili su i u trgovinu iz koje su otuđili novac.

Na području Medveščaka, sumnja se da su zajedno provalili u kombi, otuđili tri bušilice s pripadajućom opremom, a nakon toga su provalili u još jedno kombi vozilo, međutim nisu uspjeli otuđiti ništa

Na području Novog Zagreba ukrali su tri bicikla i romobil, provalili u jednu trgovinu iz koje su otuđili više raznih artikala (vrećice, usisavač, aparat za šišanje i drugo).

Izvor: Društvene mreže / Autor: MUP RH

Na području Samobora su zajedno provalili u dvije obiteljske kuće te otuđili veću količinu novca, razni nakit, mobitel, prijenosno računalo, televizor i drugo. 

Na područje Samobora provalili su u još jednu kuću, međutim nisu ostvarili svoj naum da se domognu nepripadajuće imovinske koristi.   Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je policija protiv njega podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.