SLAVONSKI BROD

Utajio 57 tisuća eura poreza

01.08.2023 u 11:41

Bionic
Reading

Policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu kazneno prijavila 62-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo utaje poreza ili carine čime je državni proračun oštetio za više od 57 tisuća eura.

Služba kriminalističke policije dovršila je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom i potvrdila sumnju u počinjenje kaznenog utaje poreza ili carine.

Policija ga sumnjiči da kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom 2020. godine nije obračunao, prijavio i uplatio porez i prirez na dohodak, te doprinose za obvezna osiguranja, oštetivši državni proračun za više od 57 tisuća eura, a trgovačkom društvu je pribavio protupravnu imovinsku korist.

Utvrđeno je i da nije vodio trgovačke i poslovne knjige sukladno zakonskim propisima, već ih je svjesno vodio s ciljem otežane preglednosti poslovanja i imovinskog stanja društva, te je potvrđena sumnja da je počinio i kazneno djelo Povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Policijski službenici protiv 62-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, izvijestila je u utorak PU brodsko-posavska.