nepružanje pomoći

Uhićen muškarac koji je u Rovinju uzrokovao sudar te ozlijedio majku i dvoje djece pa pobjegao s mjesta nesreće

07.03.2022 u 12:48

Bionic
Reading

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 35-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoć

Da podsjetimo, 5. ožujka oko 22.25 sati, 35-godišnjak je upravljao automobilom Audi, pulske registracijske oznake, kolnikom Ulice vijenac braće Lorenzetto u Rovinju te je izlaskom iz oštrog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje se sudario s automobilom Chevrolet, pulske registracijske oznake, kojim je upravljala 42-godišnjakinja. U nesreći su lakše ozlijeđeni 42-godišnja vozačica i jedan maloljetnik iz Chevroleta, dok je drugi maloljetnik koji je također bio u vozilu zadržan u bolnici zbog težih ozljeda.

Vozač Audija se nakon nesreće udaljio s mjesta događaja bez da je razmijenio podatke s vozačicom i bez da je pružio pomoć ozlijeđenim osobama te je automobil ostavio u Angelinijevoj ulici.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su jučer u poslijepodnevnim satima utvrdili kako je vozilom upravljao 35-godišnjak te su vozača uhitili i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. Osumnjičeni će se danas u popodnevnim satima uz kaznenu prijavu privesti u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.