uhićen je

Policija u Gospiću lovila vozača; pijan im je bježao u pješačku zonu, a nakon što su ga ulovili, zaprijetio im je smrću

07.03.2022 u 10:18

Bionic
Reading

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Ličkog Osika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje

Policijski službenici Policijske postaje Gospić u petak 4. ožujka 2022. godine u 21.39 u Gospiću uočili su vozača osobnog automobila gospićke registracijske oznake u činjenju prometnih prekršaja te su ga zaustavljali pomoću svjetlosnih signala, na što se on oglušio. Vozač je naglo povećavao brzinu kretanja automobila, uslijed čega je dolazilo do proklizavanja pneumatika te je automobilom prelazio u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Nakon nekog vremena zaustavio je automobil u pješačkoj zoni te je utvrđeno da je automobilom upravljao 29-godišnjak iz Gospića i to pod utjecajem alkohola (1,67 g/kg). Policijskim službenicima odbio je dati na uvid vozačku dozvolu te je nakon što mu je priopćeno da će biti smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva pokušao pobjeći policijskim službenicima. Zbog počinjenih prekršaja nadležnom sudu bit će podnesen optužni prijedlog te su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog.

Nadalje je osumnjičen da je prilikom postupanja policijskih službenika u više navrata prijetio smrću policijskom službeniku te je uhićen i doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.