dolijao kriminalac

Uhićen muškarac koji je godinama na isti način provaljivao u automobile u Zagrebu, razbio bi staklo i uzeo što mu je na dohvat ruke

02.03.2022 u 10:05

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teška krađa provaljivanjem

Policija sumnja da je osumnjičeni krajem kolovoza 2019. godine u popodnevnim satima u Mandrovićevoj ulici, došao do parkiranog osobnog automobila marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka gdje je prikladnim alatom razbio staklo na vratima te otuđio torbu, mobitel, novčanik s novcem i dokumentima.

Nadalje, sumnja se da je od kraja studenoga 2021. do kraja siječnja 2022. godine, neovisno o dobu dana, u jedanaest navrata na području Maksimira i Trešnjevke, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da istu protupravno prisvoji, provalio u osobne automobile različitih marki i registarskih oznaka. Provaljivao je na način da bi prikladnim alatom razbio staklo na vratima te tom prilikom otuđio predmete koji bi mu se nalazili nadohvat ruke. Najčešće su to bila prijenosna računala, razna tehnička oprema, više različitih torbi, novčanici s novcem i dokumentima te laserski metar. Sumnja se, otuđene predmete bi kasnije prodavao, a novac trošio na osobne potrebe.  

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 78.830 kuna.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.