dovršeno istraživanje

Dolijao serijski provalnik s Trešnjevke, godinama je pljačkao stanove i poslovne prostore

01.03.2022 u 13:16

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje da je počinio devet kaznenih djela teška krađa od kojih je jedno u pokušaju

Policija sumnja da je osumnjičeni 31-godišnjak, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, od 1. ožujka 2020. godine do 1. rujna 2021. godine na području Susedgrada i Trešnjevke, u jutarnjim i popodnevnim satima, provalio u dva stana. Naime, sumnja se da je zavlačenjem prikladnog predmeta provalio kroz prozor, a zatim ušao u prostor stanova te otuđio razne predmete. U jednom je stanu obio sef i iz njega otuđio tri pištolja i pušku da bi otuđeno zatim prodao za određeni novčani iznos koji je zadržao za sebe, dok je iz drugog stana otuđio novac.

Također, sumnja se da je u dva navrata provalio u trgovine kojima je obio vrata te po ulasku iz njih otuđio novac, duhanske i prehrambene proizvode.      Isto tako, sumnja se da su u tri navrata njegova meta bili različiti aparati u koje je provalio s istim ciljem. Naime, jednom je prilikom, sumnja se, u ranojutarnjim satima provalio u samoposlužnu autopraonicu te iz aparata za novac otuđio papirnati i kovani novac dok je drugom prilikom provalio kroz vrata praonice i sušionice rublja te iz nje otuđio aparat za zamjenu novca. Još je u jednom navratu, sumnja se, provalio u aparat za mliječne proizvode, no udaljio se ništa ne otuđivši.  

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.