prijeti joj tri godine zatvora

U Zlataru optužena 51-godišnjakinja jer je neadekvatno skrbila od dvojici bolesnika, obojica su umrla

22.09.2022 u 10:29

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje koju sumnjiči da je, iako ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu medicinsku skrb, uz naknadu na smještaj primila dvije osobe narušenog zdravlja, a koje su uslijed pogoršanog stanja umrle

Zlatarsko tužiteljstvo priopćilo je kako optuženu tereti za dva kaznena djela napuštanja nemoćne osobe, po kojima je kazna zatvora do tri godine predviđena onome koji nemoćnu osobu koja mu je povjerena ostavi bez pomoći u prilikama koje su opasne za njezin život ili zdravlje.

Na teret joj se stavlja da je od 1. do 28. svibnja 2020. u mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, iako svjesna da ne ispunjava minimalne zahtjeve potrebne za adekvatnu skrb osobe narušenog zdravlja, na smještaj uz naknadu od 3500 kuna primila muškarca lošeg zdravstvenog stanja. Unatoč njegovom pogoršanom zdravstvenom stanju propustila mu je osigurati adekvatnu medicinsku skrb i njegu, zbog čega je umrlo 7. lipnja 2020.

Okrivljenu 51-godišnjakinju tereti se i da je od kraja travnja do kraja srpnja 2021. uz naknadu od 3200 kuna na smještaj primila još jednog bolesnog muškarca, kojemu je također propustila osigurati potrebnu stalnu medicinsku brigu, njegu i nadzor, uslijed čega je umro 27. srpnja te godine.