tar-vabriga

U kampu kod Poreča se utopio muškarac

28.07.2022 u 13:21

Bionic
Reading

U kampu na području općine Tar-Vabriga, u srijedu oko 15,20 sati, utopio se muškarac čiji identitet još nije utvrđen, izvijestila je istarska policija

Gosti kampa uočili su u jednom trenutku kako u moru pluta muška osoba. Doplivali su do muškarca i izvukli ga na obalu te su ga reanimirali do dolaska Hitne medicinske pomoći, međutim, reanimacija nije uspjela.

Prema informacijama iz policije, na tijelu nema tragova nasilja te je utvrđeno da se muškarac utopio. Riječ je o muškarcu između 50 i 60 godina te policija poziva građane da se, ako raspolažu s podacima o mogućem identitetu osobe, jave u porečku Policijsku postaju.

Okolnosti nesretnog događaja se još utvrđuju.

Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji i povećala sigurnost kupača, istarska policija savjetovala je građane da odaberu plažu koja je ograđena s morske strane plutačama koje predstavljaju psihološku granicu i označavaju prostor gdje je kupanje dozvoljeno odnosno da, ako plaže nisu osigurane plutačama, ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale.

Osim toga, policija apelira na građane da koriste uređene plaže, na kojima postoji spasilačka služba, da ne plivaju na prostorima koji inače predstavljaju plovni put te da ne skaču u more sa stijena i drugih mjesta koja nisu uređena za skakanje ili je skakanje zabranjeno.