PAO DILER

U Bistri pronađen laboratorij s drogom, 45-godišnjak dilao travu, heroin i amfetamin

21.10.2023 u 16:00

Bionic
Reading

Zagrebačka policija podignula je kaznenu prijavu protiv 45-godišnjaka u čijoj su kući u Gornjoj Bistri pronađena dva improvizirana laboratorija s više od šest kilograma marihuane te manje količine heroina i amfetamina, priopćila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

Droga je bila pakirana i pripremljena za prodaju.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 45-godišnjak u točno neutvrđenom razdoblju, u kući na području Gornje Bistre, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio laboratorijske uvjete za umjetni uzgoj indijske konoplje, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao.

Laboratorij za marihuanu u Bistri Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PUZ

Također, osumnjičen je da je, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine heroina i amfetamin, nakon čega je drogu prepakiravao i preprodavao na ilegalnom tržištu.   Policijski službenici su  20. listopada pretragom kuće u Gornjoj Bistri, u vlasništvu članice obitelji osumnjičenog, pronašli dva improvizirana laboratorija za uzgoj konoplje te ukupno 6.110 grama konoplje tipa droga, pakirane u 18 posuda, ukupno 45,15 grama heroina pakiranog u četiri paketa te 0,2 grama amfetamina.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PU zagrebačke.