bujica medija

Tvrtka Velimira Bujanca nema imovine pa je država poslala javnu opomenu osobi kojoj je posudio novac

19.01.2023 u 13:02

Bionic
Reading

Stečajna upraviteljica Bujice Medije, tvrtke voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, u novom izvješću ponovila je da Bujica Media ne raspolaže unovčivom imovinom, ali i da je dio od oko 150.000 kuna duga naplativ od osobe kojoj je Bujanec dao pozajmicu

U izvješću je ponovljeno i da su na ročištu lani u srpnju ispitane utvrđene tražbine vjerovnika Bujice Medije koje su svrstane u prvi viši isplatni red u iznosu od gotovo 23.000 kuna i drugi viši isplatni red u iznosu od oko 152.000 kuna

Kako stečajni dužnik ne raspolaže materijalnom imovinom koja bi bila unovčiva već isključivo financijskom u vidu pozajmice za koju je mogućnost naplate od dužnikovog dužnika upitna, sukladno odluci skupštine vjerovnika, stečajni upravitelj je provjerio ima li dužnikov dužnik u svom vlasništvu nekretnina ili pokretnina, navodi se u izvješću.

No, provjerom javnih upisnika, ustanovljeno je da Bujančev dužnik nije evidentiran kao vlasnik vozila niti kao nositelj prava na prava na nekretninama, ističe se u dopisu stečajne upraviteljice Ivane Brebrić. Stoga se i zaključuje kako je ponovljen poziv, odnosno opomena zasad široj javnosti nepoznatom ''dužnikovom dužniku'' radi dospjelog neplaćenog dugovanja.

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom bio je pokrenut lani u ožujku, a na temelju prijedloga Fine u kojem se ističe da je Bujica media j.d.o.o krajem rujna pretprošle godine imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu većem od 180.000 kuna.

Kako se ističe u sudskom rješenju Bujančeva tvrtka duguje Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a i Financijska agencija (Fina) potražuje 1000 kuna.

Prema podacima iz sudskog registra, Bujica Media za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. Kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor u sudskom registru naveden je Velimir Bujanec.