vozač tegljača

Trubio, blicao, opalio šamar vozačici i vikao 'Was ist das?'. Kažnjen s 80 eura

20.12.2023 u 13:41

Bionic
Reading

Muškarac iz Sesveta, vozač tegljača s prikolicom, kažnjen je s 80 eura nakon incidenta u prometu u kojem je fizički nasrnuo na vozačicu osobnog automobila

Muškarac je, kako se navodi u presudi, u srpnju vozio tegljač s prikolicom kod Rakovice na državnoj cesti DC1 te je, ljut zbog navodno prespore vožnje vozačici osobnog automobila koja je bila ispred njega blicao svjetlima, trubio i vozio opasno blizu iza nje. Vozačica mu je odgovorila pokazivanjem srednjeg prsta, na što ju je on prestigao, blokirao cestu i nasrnuo na nju, piše Danica.hr.

'Na javnom mjestu ponašao se na naročito drzak i nepristojan način tako što je glasno vikao i galamio na vozačicu riječima: “Was ist das? Kakva je to kultura? Makni se s ceste! Potom je i fizički nasrnuo na istu udarivši je otvorenim dlanom ruke u predjelu lica (opalio joj šamar, op. a.)', navodi se u presudi.

Muškarac se branio time da je vozačica, koja inače živi u Grazu, vrludala po cesti i pričala na telefon te da joj je blicanjem i trubljenjem pokušao ukazati na to kako bi se 'urazumila i vozila normalno'. Ustvrdio je da je vozačica bila arogantna i vikala je na njega te da ga je htjela snimiti mobitelom, a također je tvrdio da je nije udario.

'On nas je tada pretekao i stao preko cijele ulice, blokirao je promet u oba smjera. Derao se na mene, a ja sam ga snimala nadajući se da će ga to spriječiti da me ne napadne. No, opalio mi je šamar i otišao. Sva u šoku nazvala sam policiju i pokazala im cijelu snimku', rekla je vozačica. Muškarac je na kraju proglašen krivim te je kažnjen s 80 eura, a mora platiti i 30 eura prekršajnih troškova, a vozačica je oslobođena za pokazivanje srednjeg prsta.

'Nesporno je da opisana radnja vozačice nije opće društveno primjerena i pristojna, ali u konkretnom slučaju, kad se vozač nalazi u svom vozilu, a ona u svom, isto ne predstavlja takvo uznemiravanje i ometanje mira građana, da bi se njome ostvarilo zakonsko obilježje prekršaja', piše u zasad nepravomoćnoj presudi, piše Danica.hr.