utaja poreza

Trojica ugostitelja 'prepravili' račune svojih tvrtki i tako oštetili proračun za gotovo milijun kuna

28.09.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Za gotovo milijun kuna državni proračun oštetila su trojica muškaraca sa sisačkog područja koji su, na nepoznat način nabavivši i u knjigovodstvo svojih tvrtki unijevši više od sto računa drugih tvrtki s kojima su poslovali, pribavili nezakonitu korist u svoje i ime svojih tvrtki

Iz sisačko-moslovačke policije u srijedu su objavili kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom koje će kazneno prijaviti zbog utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Kako se doznaje u policiji, riječ je o tvrtkama ugostiteljske djelatnosti.

Utvrđeno je da su 26-godišnjak, kao direktor tvrtke s područja Topolovca, i 41-godišnjak kao stvarni voditelj poslovanja te tvrtke, u dogovoru sa 63-godišnjim direktorom poduzeća iz Dugog Sela, od početka 2017. do sredine 2018. na neutvrđen način nabavili i u knjigovodstvu svojih tvrtki evidentirali ukupno 112 računa s podacima drugih tvrtki. Na taj su način u svoje i ime drugih trgovačkih društava oštetili državni proračun za oko 930.000 kuna. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.