U NEPUNA 24 SATA

Sisačka policija spriječila tri pokušaja krijumčarenja 24 strana državljana

03.09.2023 u 17:39

Bionic
Reading

U nepuna 24 sata policija je na području Policijske uprave sisačko-moslavačke spriječila tri pokušaja krijumčarenja ukupno 24 strana državljana, ilegalna migranta, te će zbog krijumčarenja migranata podnijeti kaznene prijave protiv četiri osobe, izvijestila je u nedjelju policija

U nepuna 24 sata policijski službenici koji koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke spriječili su tri pokušaja krijumčarenja ukupno 24 strana državljana, za koje će kazneno odgovarati četiri osobe.

Najprije je u petak, 1. rujna, na petrinjskom području zaustavljen automobil zagrebačke registracije, kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin, s pet stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Jučer ujutro na području Dvora zaustavljen je automobil slovenske registracije, kojim je upravljala 22-godišnjakinja, dok se kao suvozač nalazio 37-godišnjak, oboje državljani BiH, a u vozilu se nalazilo sedmero stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

U isto vrijeme zaustavljen je još jedan automobil slovenske registracije, kojim je upravljao 49-godišnjak, također državljanin BiH, a u vozilu je prevozio 12 stranih državljana, ilegalnih migranata, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Osumnjičeni su uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke, a strani su državljani dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno kako su osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta. Tijekom postupanja policije strani su državljani izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma protiv počinitelja slijede kaznena prijave nadležnom državnom odvjetništvu, naveli su iz PU sisačko-moslavačke.