KRIVI SMJER

Rumunju koji se kamionom okrenuo na autocesti 2100 eura kazne, ali to nije sve

10.05.2023 u 19:14

Bionic
Reading

Rumunjski državljanin (37) koji je jučer teretnim vozilom na autocesti A4 vozio u suprotnom smjeru, priveden je poslijepodne na Općinski sud u Varaždinu

Nekoliko sati poslije policija ga je pronašla. Odbio je alkotest pa je priveden. Kažnjen je s 2100 eura, godinu dana zabrane vožnje u Hrvatskoj te 60 dana zatvora uvjetno.

Za sve ove prekršaje koji su najteži u prometu kazna koja prijeti ovom vozaču je do 6.500 eura. Predviđena je i kazna zatvora da 120 dana, a također mu se može izreći i mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH do 24 mjeseca, izjavio je prethodno Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske, izvještava HRT.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Društvene mreže

Podsjetimo, on se jučer kod naplatne postaje Breznički Hum uključio na autocestu te je stotinjak metara vozio u pogrešnom smjeru. Uz ulazak u zabranjeni smjer, napravio je još nekoliko prometnih prekršaja. Nakon što se želio polukružno okrenuti, udario je u odbojnu ogradu autoceste, što se smatra izazivanjem prometne nesreće. Zatim se udaljio s mjesta nesreće.