brza akcija policije

Priveden maloljetnik koji je lažno prijavio bombe u zagrebačkim školama

21.11.2022 u 16:17

Bionic
Reading

Dojave o bombama policiji su stigle za tri osnovne škole u Zagrebu, Osnovna škola Matija Gubec na Knežiji, OŠ Augusta Šenoe na Trešnjevci te OŠ Horvati, a kako javlja zagrebačka policija, počinitelj je otkriven

U policiji otkrivaju da su u ponedjeljak između 12.35 i 13.20 sati na e-mail adresu zaprimili dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama u tri obrazovne ustanove na području Trešnjevke – u Selskoj cesti, Horvaćanskoj i Ulici Davorina Bazjanica te u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Klaićevoj ulici.

Zbog dojave o bombi učenici Osnovne škole Matije Gupca su evakuirani Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić / CROPIX

"Policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama, uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima", navode u priopćenju.

Odmah po zaprimanju dojava, dodaju, policajci su krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava.

Maloljetna osoba koja se dovodi u svezu s tim lažnim dojavama, nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja, priopćila je policija.

  • +2
OŠ Augusta Šenoe Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo