BIO NA ISPITIVANJU

Vojnik koji je brutalno pretukao mladića u Slavonskom Brodu ide u zatvor, njegova majka tvrdi da su izloženi strašnim prijetnjama

26.12.2022 u 10:25

Bionic
Reading

U ponedjeljak oko devet sati policija je na ispitivanje dovela 24-godišnjeg vojnika iz Slavonskog Broda, kojeg se sumnjiči da je u petak, na Badnjak, u popodnevnim satima nanio teške ozljede 21-godišnjem Kristijanu Ereizu

Podsjetimo, vojnik je sudjelovao u velikoj tuči na Šetalištu braće Radić u Slavonskom Brodu, oko 15:00, između nekoliko mladića i djevojaka. Na video snimci koja se proširila društvenim mrežama vidi se kako vojnik 'cipelari' 21-godišnjeg Kristijana Ereiza koji je ležao na podu, odjeven u kostim Djeda Mraza. Napadnuti mladić ostao je bespomoćno ležati, zadobio je teške ozljede i završio u bolnici, gdje je utvrđeno da ima puknuće lijevog bubnjića.

Jutros je u zgradi Općinskog državnog odvjetništva osumnjičeni 24-godišnji vojnik bio na saslušanju pola sata, nakon čega je vraćen u pritvor. Sudac istrage odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor. Zbog opasnosti od ponavljanja djela, narednih će nekoliko tjedana napadač provesti u Požegi.

Majci koja ga je čekala pred sudom samo je dobacio kako ga odmah tamo i vode policijski službenici koji su s njim u pratnji, piše PlusPortal. Majka je zamolila policajce u pratnji neka dopuste da ga 'barem poljubi'. Na ulasku u sud sugerirala mu je 'da ništa ne govori'. 'Izloženi smo strašnim prijetnjama. Ne živimo tri dana. Istina će izaći na vidjelo, sada ne želim ništa govoriti', rekla je majka za PlusPortal. Pred sudom se kasnije pojavio i otac napadnutog Kristijana.

'Osumnjičen je za kazneno djelo nanošenje teške tjelesne ozljede, za što je propisana kazna od šest mjeseci do pet godina. Ovaj je slučaj u nadležnosti Općinskog suda u Slavonskom Brodu', kazao je glasnogovornik Županijskog suda Slaven Vidmar.

'Mi naravno imamo rok od tri dana za žalbu, koju ćemo svakako uložiti, jer smatramo da ne postoje pravne osnove za određivanje istražnog zatvora. Također, moram napomenuti da je mojem branjeniku izuzetno žao zbog svega što se dogodilo', izjavila je odvjetnica Anita Pezer, prenosi HRT.

I prije je bio nasilan i prijetio smrću?

O svemu se još sinoć oglasilo i Ministarstvo obrane koje je potvrdilo da je osumnjičeni mladić njihov djelatnik, te 'najoštrije osudilo svaku vrstu nasilnog ponašanja'.

'Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga', navode iz MORH-a.

Neslužbeno se doznaje da je vojnik već prije dvije godine kazneno i stegovno odgovarao za nanošenje tjelesnih ozljeda i prijetnje smrću. Nisu ga izbacili iz vojske nego je od tada napredovao te primio i nagrade, piše Večernji list.

Otac pretučenog mladića Zlatko Ereiz rekao je za HTV kako objavljenu snimku napada na njegova sina ne može više ni gledati. 'Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače', rekao je Ereiz. Njegov sin Kristijan, žrtva napada, također je kratko prokomentirao situaciju u kojoj se našao. 'Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više što bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to', rekao je Kristijan Ereiz.

Otac Zlatko smatra da su za sve 'krivi kondomi i bomboni'. 'Iz kurtoazije je djevojkama davao bombone, a dečkima kondome, radi šale', rekao je otac Zlatko. 'Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to', rekao je Kristijan.