akcija PNUSKOK-a

Privedeni HDZ-ov župan Damir Dekanić, troje policajaca i još dvije osobe

15.03.2023 u 10:24

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić uhićen je u srijedu s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, neslužbeno, zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne

Akciju vodi policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a policija i tužiteljstvo još se nisu oglasili o ovom događaju.

Dekanić je uoči prošlog Uskrsa sudjelovao u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje.

I dok je on tvrdio da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Kazao je i da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove riječi te da njegova ostavka nije na stolu. Tvrdio je i da je cijela situacija ispolitizirana, da mu netko smješta te pokušava isprovocirati njegovu ostavku.

Telegram je objavio da su uhićeni policajci – šef smjene u prometnoj policiji, zatim policajac koji je bio na očevidu te policajka koja je Dekanića alkotestirala. Uhićen je i Krunoslav Bičanić, Dekanićev rođak, koji je policajcima rekao kako je on upravljao automobilom, a ne HDZ-ov župan.

Telegram navodi da je navodno je uhićena i vlasnica kuće u koju je udario automobil jer je vidjela da je alkoholizirani Dekanić skrivio prometnu nesreću, ali to nije htjela prijaviti, očito pod njegovim utjecajem.

U prometnoj nesreći nitko nije stradao, a učinjena je šteta na službenom automobilu Vukovarsko-srijemske županije.

U priopćenju vukovarsko-srijemske Policijske uprave bilo je navedeno da je 52-godišnjem suvozaču izmjereno 1,44 promila alkohola u krvi te da 37-godišnji vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Prometna nesreća kod Cerne u kojoj je sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL