uskok dobio dojavu

Pritvoreni župan Dekanić u ćeliji ima mobitel i njime zove svjedoke?

07.04.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Novi skandal oko Vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je pijan skrivio nesreću pa je pokušao zataškati.

Osječki USKOK dobio je kaznenu prijavu u kojemu ih upozoravaju kako župan Dekanić iz zatvora koristi telefon. I to svjedoke zove mobitelom.

RTL Danas u posjedu je prijave u kojoj između ostalog piše i ovo: 'Mobilni telefon mu posuđuje izvjesni xy iz Vinkovaca, koji se nalazi isto u istražnom zatvoru u Osijeku zbog dilanja droge, telefon je kod xy u ćeliji'.

USKOK još nije krenuo u pretragu zatvora u kojoj je župan već tri tjedna.

Da mobitela u zatvoru ima itekako, a da to ne moraju znati pravosudni policajci, stalno upozoravaju i iz Sindikata pravosudne policije.

Njihov glasnogovornik Krešo Jelenko kaže: 'I sad sigurno ima (mobitela op.a) po ćelijama za koje pravosudni policajac ne zna i ne može za njih znati. Može ga naći slučajno ili po dojavi zatvorenika. Mobitel se može kriti u dovratnicima, u prozorima, tertrapacima mlijeka, cipelama. Svi su inovativni, oni sjede i samo razmišljaju kako će proći mobitel i gdje će ga sakriti. Najveći je problem što nemaju blokator signala ni lokator signala'.

  • +9
Damir Dekanić Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Dekanić se, doznaje RTL, nalazi u ćeliji broj 1, koja je inače namijenjena invalidima. Tu ćeiju mnogi nazivaju "povlaštenom sobom".

U sobi nije sam, ima cimera. Iz Ministarstva pravosuđa odgovaraju da je sve to službena i profesionalna tajna. 

'Smještaj zatvorenika provodi se na temelju sigurnosnih procjena stručnih službi svakog kaznenog tijela i ovisno o kapacitetima tijela u koje se osoba lišene slobode upućuje. Drugačija tumačenja postupanja nadležnih službi su neosnovana. U kaznenim tijelima ne postoje sobe za povlaštene kako navodite u svojem upitu, a informacija kojom raspolažete nije istinita', napisali su iz ministarstva.