kod gradiške

Policija spasila migrante iz Save, ostali zarobljeni usred nabujale rijeke

18.12.2023 u 14:41

Bionic
Reading

Policijski službenici Granične policije Stara Gradiška spasili su 20 stranih državljana koji su bili zatočeni na kopnenom djelu okruženom vodom na poplavljenom djelu Save zapadno od Gornjeg Varoša, izvijestila je u ponedjeljak PU Slavonsko-brodska.

Policijski službenici su u nedjelju u jutarnjim satima, zapadno od Gornjeg Varoša na poplavljenom djelu nastalom zbog izlijevanja i velikog vodostaja rijeke Save, zatekli 20 stranih državljana koji su ostali zatočeni na povišenom kopnenom djelu, okruženom vodom.

U spašavanju su policajcima pomogli djelatnici HGSS-a Slavonski Brod, Ispostava Nova Gradiška, koji su čamcem strane državljane prevezli na obalu. Policijski službenici su osobe utoplili, prevezli u policijsku postaju te im ponudili liječničku pomoć, hranu i tople napitke.

Policajci su su utvrdili da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito prešli državnu granicu te nastavljaju daljnji rad sukladno odredbama Zakona o strancima.

Apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Hrvatsku da to ne čine, jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja prelaska preko Save, poručuju iz Policijske uprave brodsko-posavske.