naletjeli automobili

Policija objavila detalje sinoćnje nesreće na A1: Kamion s jabukama udario je u zaštitnu ogradu, autocesta je bila zatvorena satima

21.12.2022 u 08:50

Bionic
Reading

Promet se autocestom A1 od Jastrebarskog prema Karlovcu normalizirao tek u 3.15, izvijestila je jutros policija, dakle gotovo devet sati nakon prevrtanja kamiona s robom koji se prepriječio preko sve tri prometne trake za vožnju u smjeru juga

Promet je sinoć u potpunosti bio zatvoren od 18.30 do 22.40, kada je dizalica maknula kamion sa zaustavne trake, pa je policija njome mogla propustiti vozila iz dva i pol kilometra dugačke kolone. Sva su vozila prošla i nastavila put u 23.30, izvijestili su iz karlovačkog Centra 192.

No i nakon toga se sav promet preusmjeravao s autoceste na izlaz Jastrebarsko i dalje starom karlovačkom cestom D1, jer su odvlačenje kamiona te čišćenje i sanacija autoceste na mjestu prevrtanja potrajali do poslije tri sata u noći.

Policija je sada objavila detalje sinoćnje nesreće. Teretnim vozilom poljskih nacionalnih oznaka upravljao je 53- godišnji državljanin Poljske koji se vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, pri čemu je došlo do zanošenja i prevrtanja vozila, a potom i udaranja u zaštitnu ogradu. Uslijed toga iz tovarnog prostora na kolnik je ispao teret, a otpali dio s vozila odletio je na suprotnu kolničku traku, na što su naletjela dva osobna vozila.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta. Promet autocestom bio je u potpunosti u prekidu do 22.41, kada se počeo odvijati jednim prometnim trakom, a u potpunosti je normaliziran danas, 21. prosinca, u 3.15. Zbog izazivanja prometne nesreće vozač je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.