mučenje životinja

Policija kod Benkovca istražuje tko je ubio psa; druga dva poklala 15 kokoši

04.01.2023 u 10:41

Bionic
Reading

Nakon što je šumi kod Benkovca pronađena lešina psa nepoznatog vlasnika, policija kriminalistički istražuje je li netko i tko ubio te mučio tu životinju, a istovremeno je, pošto što su njena dva psa na obližnjem području poklala 15 kokoši, novčano kaznila njihovu vlasnicu

Iz zadarske Policijske uprave u srijedu su priopćili kako provode kriminalističku istragu vezano uz kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, nakon što im je jučer popodne dojavljeno da je u šumi na području Polače pronađena lešina psa mješanca nepoznatog vlasnika.

Proveli su očevid te o svemu poduzetom izvijestili nadležno državno odvjetništvo i druge nadležne službe.

Također, vlasnike su pozvali da pripaze na svoje ljubimce nakon što su dva psa mješanca u vlasništvu 29-godišnjakinje, uslijed njezina propuštenog nadzora i neopreznog držanja, u utorak ujutro u Podlugu ušla u dvorište kuće 80-godišnje vlasnice, gdje su poklali 15 kokoši.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira novčano je kažnjena.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, iz policije pozivaju građane da vode računa o svojim životinjama te ih drže pod nadzorom.

Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, napominju, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, prilikom šetnje, vlasnici bi trebali držati pse na povodcu radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu.

Također, ukoliko se radi o opasnom ili moguće opasnom psu, taj prilikom izvođenje na javnu površinu mora nositi i brnjicu, ističu u zadarskoj policiji.