NOVOSTI IZ ATENE

'Plenkoviću, vadi nas van': Navijači Dinama pred sudom rekli da su došli na trening

05.12.2023 u 18:07

Bionic
Reading

Navijačima Dinama koji su u grčkim zatvorima već 120 dana, po svemu sudeći, bit će određena jamčevina uz koju će dio njih možda do kraja godine izaći i na slobodu

Kako doznaje Jutarnji iz izvora bliskih sudu, jamčevina bi mogla biti individualna i ovisiti o tome ima li navijač dosije u Hrvatskoj ili ne.

U utorak se nova grupa od 44 Bad Blue Boysa očitovala na atenskom sudu o svojoj odgovornosti u obračunu s navijačima AEK-a u kojemu je smrtno stradao Michalis Katsouris.

Navijače je, kako javlja Jutarnji, iz obližnjeg zatvora prevezla policija u posebnim autobusima uz pratnju policajaca na motorima i uz sirene. Navijači su danas prema novinarima bili nešto pristojniji, a jedan je imao poruku za premijera Andreja Plenkovića vičući: 'Plenkoviću, vadi nas van'.

  • +7
Navijači Dinama u dvorištu suda u Ateni Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Novinarka televizije N1 iz Atene javlja kako su navijači došli u Atenu 'iz ljubavi prema Dinamu', da su znali da ne smiju na stadion no da su planirali podržati svoju ekipu na treningu, te nakon toga ostati na utakmici bratskog kluba Panathinaikosa. Prema izvorima sa suda, disciplinirano su se držali svoje priče.

24 sata pak javlja kako su neki pred sudom rekli da su u vrijeme prije sukoba rekli da uopće nisu bili na mjestu sukoba, već u hotelu. Neke od njih demantirale su nadzorne kamere.

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Optužba za ubojstvo je odbačena jer DNK analiza nije povezivala nijednog Boysa s ubojstvom, ali ih se i dalje tereti za 11 djela, najteže je udruživanje u zločinačku organizaciju za što je predviđeno 15 godina zatvora. Ostale optužbe su izazivanje eksplozije, napad, nanošenje opasne tjelesne ozljede, remećenja javnog reda i mira, oštećenja tuđe imovine, nedozvoljeno nošenje i korištenje oružja, te najnovija - optužba za tučnjavu izvan stadiona sa smrtnom posljedicom.