istraga traje

Otac vlasnika kluba u Biogradu tvrdi: ‘Zaštitara nitko nije udario, samo se srušio'

21.05.2023 u 15:05

Bionic
Reading

Što se noćas događalo u klubu ‘Acqua‘ u Solinama u Biogradu otkrit će policijska istraga, no svi tragovi s mjesta događaja, razbijen inventar, kao i iskazi očevidaca potvrđuju kako je neposredno prije tragičnog događaja u klubu u kojem je tu večer nastupao Ićo Sikirić izbila masovna tučnjava, piše Zadarski.hr

Navodi se kako je bila riječ je bila o obračunu dvije skupine mladića iz dva biogradska mjesta, među kojima su poznati sportaši i sinovi lokalnih političara.

Kada je tučnjava rezultirala time da se zaštitar u klubu srušio, navodno, nakon što je pokušao smiriti situaciju, djelatnici kluba su ga pokušavali reanimirati. Nakon dolaska Hitne pomoći koja se zbog gužve čekala duže od uobičajenog vremena, zaštitar je preminuo na putu do zadarske Opće bolnice.

Vlasnik noćnog kluba Daniel Šangulin, inače HDZ-ov vijećnik u gradu Biogradu, nije htio o tome govoriti, no njegov otac Tonči, koji je bio dugogodišnji predsjednik Gradskog vijeća Biograda, rekao je kako je 54-godišnjak stradao dok je pokušavao smiriti sukob između dvojice mladića.

Tučnjava u klubu u Biogradu Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

'Nažalost se dogodila nesreća, no nije bila riječ o masovnoj tučnjavi. Zaštitar se posljednjih dana žalio na zdravstvenu situaciju koja nije bila dobra, no nije išao liječniku. Kada je krenuo smiriti dvojicu mladića jednostavno se srušio, no nitko ga nije udario', rekao je Šangulin za Zadarski.hr.

Ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina potvrdio je kako je 54-godišnjak preminuo na putu do zadarske Opće bolnice. Kada je dovezen već je bio mrtav, no na tijelu je imao tragove ozljeda. Obdukcija će se provesti poslijepodne u Šibeniku.

U nedjelju rano ujutro oko 4.05 sati zadarska je policija postupala po dojavi Hitne medicinske pomoći Biograd da pružaju liječničku pomoć muškoj osobi u ugostiteljskom objektu u Biogradu.

Klub je inače poznat po gostovanju turbo folk zvijezda regije, a u njemu su se već ranije znali događati incidenti.

Prije pet godina u tučnjavi koja se dogodila na plaži Dražice ispred kluba teško su ozlijeđena dvojica mladića u dobi od 21 i 26 godina.

Tučnjava je izbila između mlađih ljudi s područja Biograda i okolice. Najdeblji kraj izvukao je tada 21-godišnjak kojemu je slomljena čeljust, dok je 26-godišnjak iz tučnjave izišao sa slomljenim nosom.