DOVRŠENA ISTRAGA

Osumnjičena dvojica mladića i malodobnik za niz razbojništva

08.01.2022 u 18:45

Bionic
Reading

Međimurska policija je provela kriminalističko istraživanjem nad dvojicom mladića i jednim maloljetnikom zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela razbojništva, navodi se priopćenju Policijske uprave u subotu.

Kriminalističko istraživanje provedeno je nad 21-godišnjakom s područja Općine Sveti Juraj na Bregu, 23-godišnjakom s područja Općine Nedelišće te maloljetnikom s područja Međimurske županije zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela razbojništva od listopada do prosinca 2021. godine u Pušćinama, Pleškovcu i Prekopi.

Policija navodi da su osumnjičenici po prethodnom dogovoru počinili razbojništvo i pokušaj razbojništva u benzinskoj postaji u Pušćinama 12. i 31. prosinca 2021. godine u večernjim satima. U benzinskoj postaji su 12. prosinca uz prijetnju vatrenim oružjem od prodavača ukrali nekoliko tisuća kuna, dok su 31. prosinca ponovno pokušali počiniti razbojništvo, ali kazneno djelo nisu dovršili.

Utvrđeno je i da su 20. prosinca 2021. godine u večernjim satima u Prekopi u trgovini na jednak način počinili razbojništvo i ukrali nekoliko tisuća kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik samostalno počinio tri razbojništva u Pleškovcu i to 26. listopada 2021. godine u trgovini i ljekarni te 10. studenoga 2021. godine ponovno u istoj ljekarni. U tim razbojništvima osumnjičeni maloljetnik je uz prijetnju vatrenim oružjem ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

U priopćenju se navodi i da je pretragom terena pronađena i oduzeta PVC vreća u kojoj je bila odjeća za koju se sumnja da su je počinitelji koristili u vrijeme počinjenja kaznenih djela kao i replika vatrenog oružja s dva spremnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te su osumnjičeni 23-godišnjak i maloljetnik predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, navodi se u priopćenju.