slučaj eko moslavina

Odbačena prijava zviždačice Cvrtile za neovlašteno snimanje

05.06.2023 u 18:13

Bionic
Reading

Adrijana Cvrtila (43), poznata zviždačica i bivša direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina, dobila je i drugu pravosudnu bitku.

Sisačko Općinsko državno odvjetništvo prošlog je tjedna, nakon provedenog istraživanja, odbacilo kaznenu prijavu protiv nje, a koja ju je teretila za neovlašteno zvučno snimanje i prisluškivanje, piše Jutarnji list.

'Državno odvjetništvo je, na temelju rezultata provedenog istraživanja, ocijenilo kako se u postupanju prijavljene hrvatske državljanke ne stječu zakonska obilježja prijavljenog ili drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti. Podnositeljima prijave je, sukladno relevantnoj odredbi Zakona o kaznenom postupku, dostavljeno rješenje o odbačaju kaznene prijave s uputom o pravu na poduzimanje progona', kažu iz tužiteljstva.

Zahvaljujući Cvrtili, u ulozi zviždačice koja je nakon svega dobila otkaz, zakotrljala se cijela priča o četvorici kutinskih najutjecajnijih političara, na čelu s kutinskim gradonačelnikom Zlatkom Babićem koje USKOK tereti za podmićivanje zastupnika i trgovanje utjecajem. Razgovore s njima je snimila te ih predala USKOK-u i usput detaljno opisala kako se na nju radio pritisak s ciljem da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika