petek plaćao

Objavljeni detalji nabavke odijela po narudžbi uhićenog Kovačevića, spomenuti Kapulica, Brkić i Turudić odbacuju navode

24.03.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Prijateljima uhićenog šefa Janafa Dragana Kovačevića poduzetnik Krešo Petek kupovao je odijela, a spominju se imena suca Ivana Turudića, HDZ-ovca Marija Kapulice te braće Milijana i Joze Brkića, piše u petak Jutarnji list

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, modus operandi rekonstruiran iz poruka koje su razmjenjivali Kovačević i Petek, a koje su izvučene iz njihovih mobitela, bio je sljedeći. Kovačević pošalje osobu po odijelo k jednom zagrebačkom krojaču, ona ga preuzme, a Petek podmiri račun.

Kvaka je u tome da se kao Kovačevićevi poznanici koji su tako dobili odijela navodno spominju imena iz politike i pravosuđa i to HDZ-ovci Mario Kapulica i Milijan Brkić te sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić.

Navedeni su odlučno opovrgnuli da je Petek za njih plaćao odijela, čija je cijena, kako se neslužbeno doznaje, nešto manje od 300 eura.

- Peteka ne znam, Kovačevića znam, ali nikad mi nitko nije platio nikakvo odijelo. Jedino su mi majka i pokojni otac kupovali odjeću dok sam bio maloljetan - rekao je Jutarnjem Milijan Brkić.

  • +4
Dragan Kovačević Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Mario Kapulica ostao je zatečen novinarskim pitanjem o tome je li Petek plaćao odijela koja je sređivao Kovačević. - Nikad Peteka nisam čuo ni vidio. Svašta su mi pokušavali imputirati, kao i u vezi s Kovačevićevim klubom, pa se na poligrafu ustanovilo da sam govorio istinu kad sam rekao da nisam bio u klubu u Slovenskoj. I ovo je na tom tragu - odgovorio je Mario Kapulica.

- To su bedastoće. Nikad u životu nisam vidio Peteka, a Kovačevića poznajem površno - odlučno je ustvrdio sudac Ivan Turudić.

Treba napomenuti da Uskok "Kovačevićevim poznanicima i prijateljima" ne imputira nikakvu kaznenu odgovornost, piše novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš.