lift usmrtio staricu

Novi detalji tragedije u staračkom domu: 'Takvo nešto nikad nismo doživjeli'

19.12.2023 u 19:52

Bionic
Reading

U tragičnom događaju, koji se u ponedjeljak dogodio u jednom osječkom domu za smještaj starijih osoba, smrtno je stradala starija žena, korisnica privatnog doma za starije i nemoćne osobe

Tragedija u Osijeku. Strašna smrt u privatnom domu za starije i nemoćne osobe. Teretno dizalo za dostavu hrane prignječilo je i usmrtilo 75-godišnju staricu. Prizor je bio užasavajući - tijelo stradale žene na hodniku, a glava ispod dizala. Vatrogasci su morali rezati pod.

Očevid je završio, no istražne radnje još traju kako bi se utvrdile sve okolnosti tog tragičnog događaja. Iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku poručuju kako se utvrđuje i je li dizalo bilo ispravno i redovito servisirano, a naložena je i obdukcija tijela preminule žene.

"Oko 14:30 JVP Osijeka je dobila dojavu. Dolaskom na mjesto intervencije voditelj je izvijestio da je došlo do smrtnog stradavanja žene. S obzirom na to da smo imali smrtni ishod tek nakon obavljenog očevida uz hidraulični alat i pile uspjeli smo osloboditi zaglavljeno žensko tijelo i predati ga mrtvozorniku. Nažalost je intervencija bila dosta složena i stresna. To je posao vatrogasca', rekao je Goran Ivković, zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, za RTL.

  • +14
Privatni dom za starije osobe u kojem je lift usmrtio korisnicu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Potvrdio je da je riječ o teretnom liftu. 'Ovakvu situaciju još nismo doživjeli, svakodnevno spašavamo ljude i otvaramo liftove. Znamo da postoje sigurnosni elementi. Nije nam jasno kako je moglo doći do tako tragičnog događaja. Imamo dosta sličnih intervencija, svakodnevno ulazimo u stanove gdje su preminule osobe', rekao je Ivković.

Što se točno dogodilo, treba utvrditi istraga. Kako doznaje Nova TV, oslobađanje ostataka tijela žene trajalo je satima. Štićenica doma prema riječima vlasnika doma, nije bila samostalno pokretna.