još jedno ročište

Ni jedna ponuda za Kerumove nekretnine u Starom Gradu

01.03.2024 u 11:32

Bionic
Reading

Stečajna upraviteljica Keruma d.o.o. izvijestila je da na ročište za prodaju nekretnina te tvrtke u Starom Gradu na Hvaru održanom krajem veljače nije pristupio ni jedan ponuđač, a nije pristigla niti jedna pisana ponuda ili uplata jamčevine

S druge strane, Trgovački sud u Splitu za 18. ožujka zakazao je i ročište za izjašnjavanje o vrijednost nekretnine koja je, kako se navodi, "u naravi put u Splitu, predio Lora".

Posljednja ročišta i sudske odluke uslijedile su nakon rješenja kojim se zemljište Keruma d.o.o u stečaju u Lori dosuđuje njegovoj supruzi – ponuditeljici i razlučnoj vjerovnici Fani Kerum koja je na javnoj dražbi za tu nekretninu ponudila 13.692 eura, odnosno desetinu procijenjene vrijednosti.

Prodaja je obavljena nakon što je stečajna upraviteljica Keruma d.o.o lani u rujnu predložila Trgovačkom sudu u Splitu donošenje rješenja o prodaji građevinskog zemljišta u Lori od nešto više od 320 četvornih metara procijenjene vrijednosti od 136.928 eura.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo predložila je prodaju te nekretnine uz odgovarajuću primjenu pravila ovršnog postupka o nekretninama te je u dokumentu istaknula da je na navedenom zemljištu upisano i razlučno pravo u korist tvrtke Coast d.o.o, kojoj je, pak, direktor Kerumov nećak Igor Sapunar.

Sud će u rješenju o dosudi nekretnine odrediti da se nakon pravomoćnosti rješenja i nakon što Fani Kerum položi kupovninu, u zemljišnu knjigu upisati u njezinu korist pravo vlasništva na dosuđenoj nekretnini te da se brišu prava i tereti na nekretnini koji prestaju njezinom prodajom. Zaključno, brisat će se prava vlasništva Keruma d.o.o i upisati Fani Kerum koja je na javnoj dražbi održanoj 25. siječnja ponudila "najviši iznos valjane ponude".

Osim prodaje zemljišta u Lori, stečajna upraviteljica Keruma d.o.o u siječnju je izvijestila i da su na javnoj dražbi prodana dva od četiri oglašena spremišta te tvrtke u Zadru, a najavila je i nastavak prodaje zemljišta u Starom Gradu na Hvaru te nastavak prodaje zemljišta i nekretnina u Drnišu.