NASTAVLJENO SUĐENJE

Zavadlava sad brani poznata splitska odvjetnica, ovo joj je bio prvi potez

05.07.2023 u 10:47

Bionic
Reading

Filipu Zavadlavu na Županijskom sudu u Splitu nastavljeno je suđenje za trostruko ubojstvo u Varošu 2020. godine

Predsjednik Županijskog suda u Splitu odbio je zahtjev za izuzećem sutkinje Višnje Strinić, piše 24 sata.

Izuzeće predsjednice sudskog vijeća koje sudi Zavadlavu tražila je odvjetnica Doris Košta zbog otvaranja pisma koje joj je on slao iz zatvora. Košta je najavila da će u slučaju ovakve odluke tražiti da se suđenje premjesti u neki drugi grad.

Zavadlavu se sudi drugi put nakon što mu je ukinuta presuda od 40 godina zatvora.

  • +8
Filip Zavadlav na suđenju Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Obiteljska liječnica Zavadlava, Milka Paradžik, kazala je kako je on bio kod nje četiri dana prije tragičnih događaja. Tada je zaključila da je orijentiran i priseban. Iznio joj je problem o kojem nije željela govoriti jer po zakonu to nije ni dužna. No nakon tog razgovora s njim procijenila je da ga nije potrebno slati liječniku specijalistu, ali dala mu je dvije tablete za spavanje, ali navedene nije upisala u karton. No dodatno mu je kazala da mu tablete neće biti potrebne ako postupi sukladno njezinoj preporuci. Naime savjetovala mu je da ode iz Splita, da ode kod prijateljice, da se drugi put kad se iskrca s broda ne iskrca u Splitu.

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkić

Nije primijetila nikakve promjene u njegovoj kilaži. Inače, bila je dugogodišnja obiteljska liječnica i Filipu i njegovom bratu Stanislavu te njihovoj majci Etel. Na upit Košte, opisala ga je kao pristojnog, zgodnog i urednog mladića.

'Bio je lijepo ošišan, krasan dečko, pristojan u ophođenju, miran; bio je u bijeloj košulji, ruke perfektne. Kad sam čula za događaj na radiju, nisam ni pomislila da bi to mogao biti Filip', opisala ga je liječnica. Strinić je dva puta upozorila Zavadlava da ne upada u riječ svjedokinji. Imao je primjedbu na njezino svjedočenje.

'Iskaz je suspektan i nije vjerodostojan po kardinalnom nesjećanju i govoru tijela. Prekršila je liječničku etiku jer mi je dala krivi lijek i sada to pokušava zataškati', kazao je Zavadlav.