TRAGEDIJA KOD KERESTINCA

Nastavlja se istraga o padu manjeg aviona u blizini Zagreba

26.05.2024 u 10:33

Bionic
Reading

U subotu u poslijepodnevnim satima Centar 112 zaprimio je dojavu da se u blizini aerodroma Lučko srušio manji avion Cessna. U tom avionu bilo je pet putnika, nažalost jedna osoba je preminula, a četiri osobe su ozlijeđene

Za sada nema novih saznanja o nesreći. Istragu provodi Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu. Kako doznaje HRT, sve bi moglo potrajati sljedećih nekoliko dana.

Prema posljednjim informacijama svi su oni izvan životne opasnosti. 'Gospođa je izvan životne opasnosti, zadobila je lakše tjelesne ozljede i zaprimili smo je u jedinicu intenzivne medicine na promatranje. Ima lakše ozljede vratne kralježnice', rekla je Vlast Merc, dr. med., anesteziologinja.

Po dojavi su sve službe krenule na teren. U potrazi su sudjelovala i dva helikoptera, jedan MUP-ov helikopter i helikopter hitne medicinske pomoći, koji je najteže ozlijeđenu osobuprebacio u KB Dubrava.

  • +7
U šumi kraj Kerestinca srušio se zrakoplov Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Supruga i ja smo bili u vrtu, kopali smo i čuo se metalni zvuk, strašno, kao da je veliki kamion sipao željezo. Tu se čuje Karlovačka cesta, mislili smo da je možda bio nekakav sudar, ali najednom puno sirena i puno vozila hitne službe je dolazilo', rekao je svjedok.

'Teren je šumovit i s obzirom na to da je policijski helikopter kružio iznad mjesta pada, bilo je teško locirati mjesto gdje se nalazi avion. Stoga su ekipe brzom pretragom, dok se formirao stožer svih žurnih službi, pronašle avion, koordinirale sve sa stožerom', rekao je Marko Rakovac, izvršni pročelnik HGSS-a.

  • +2
Izvlačenje unesrećenih prilikom pada zrakoplova Izvor: Pixsell / Autor: HGSS/PIXSELL

'Želim zahvaliti na zaista promptnoj reakciji i civilnoj zaštiti i vatrogascima i policiji i medicinskoj skrbi koja je došla ovdje uključujući i hitnu helikoptersku skrb. Tako da su ove četiri ozlijeđene osobe sve zbrinute', rekao je premijer Andrej Plenković.

Što se točno dogodilo treba tek utvrditi. Navodno je prema pisanju nekih medija riječ o otkazivanju motora.