DEPORTACIJA IZ ISTANBULA

Pogledajte kako je narkobos Petrak utrpan u maricu i prebačen u splitski zatvor

28.11.2023 u 16:31

Bionic
Reading

Nenad Petrak (43), navodni narkobos nedavno uhićen u Turskoj, u utorak je deportiran i zatvoren u splitskom zatvoru na Bilicama, temeljem tjeralice splitskog Županijskog državnog odvjetništva u drugom postupku.

Na izravan upit Hini su u Ministarstvu pravosuđa potvrdili da je "u zatvorski sustav zaprimljena osoba lišena slobode temeljem naloga za izdavanjem tjeralice Županijskog državnog odvjetništva u Splitu".

Ističu i da sukladno Zakonu o izvršavanju kazne zatvora podaci o tijeku izvršavanja kazne zatvora predstavljaju službenu i profesionalnu tajnu.

Petraka je turska policija uhitila prije desetak dana u Istanbulu, a policija ga sumnjiči da za sudjelovanje u međunarodnom narkokartelu koji drogu prebacuje iz Južne Amerike u Europu. Policija je ranije izvijestila da je uhićenje hrvatskog narkobosa uslijedilo nakon uhićenja 21 njegovog suradnika u listopadu 2023.

Izvor: Društvene mreže / Autor: MUP RH

Petraku je istražni zatvor određen zbog sumnje u ozljeđivanje Josipa Čubelića u travnju ove godine na splitskim Skalicama.

Tijekom sljedećih dana trebao bi biti ispitan u državnom odvjetništvu u vezi pucnjave na Čubelića, a očekuje ga i ispitivanje u Uskoku zbog sumnje da je osnovao zločinačku organizaciju za šverc velikih količina droge.