akcija u istanbulu

Uhićen zagrebački poduzetnik Nenad Petrak, vođa narko kartela

18.11.2023 u 13:45

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Turske Ali Yerlikaya objavio je da je u Istanbulu uhićen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narko kartela

Yerlikaya je na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhićen u istanbulskoj četvrti Uskudar. Istaknuo je da je Petrak vođa međunarodnog narko kartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Europu i distribuira je po Europi.

Petrak je uhićen u akciji Kartel 2 u Istanbulu, a USKOK ga sumnjiči da je od 2019. ključni čovjek u organizaciji narkokartela koji se bavio švercom droge iz Južne Amerike. Naime, USKOK je u listopadu 2023. objavio priopćenje u kojemu navode da je pokrenuta istraga protiv 19 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela.

Sumnjaju da je prvookrivljeni, a riječ je upravo o poduzetniku Nenadu Petraku, u razdoblju od 12. prosinca 2019. do 3. veljače 2023. na području Hrvatske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Francuske, Italije, Crne Gore, Kolumbije i Sijera Leonea, povezao u zajedničko djelovanje ostale članove skupine radi kontinuirane nabave velikih količina kokaina iz Kolumbije, Sijera Leonea i Španjolske, krijumčarenja te droge brodovima i njene daljnje prodaje na području Europske unije. Također je na području Španjolske, Francuske, Njemačke, Italije, Crne Gore i Hrvatske okupio ekipu radi kontinuirane nabave i prodaje marihuane i hašiša. Istragom je obuhvaćeno 19 osoba, među njima i jedna žena.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'