PRIJETI JOJ 3 GODINE ZATVORA

Majka ubojice iz škole pokušala pobjeći iz Srbije, uhvatila je policija

24.06.2023 u 22:23

Bionic
Reading

Miljana K., majka dječaka koji je u osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu ubio desetero vršnjaka, zaustavljena je u subotu kad je s kćerkom pokušala napustiti Srbiju, prenose mediji

Miljana K. pokušala je otići u Sjevernu Makedoniju preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski, ali ju je policija privela, donosi B92.

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca protiv Miljane K., majke ubojice maloljetnog dječaka koji je ubio devetero svojih vršnjaka i čuvara škole “Vladimir Ribnikar”, pokrenuta je istraga zbog sumnje da je zanemarivala i zlostavljala dječaka ubojicu prije zločina. Ukoliko se dokaže da je počinila ovo kazneno djelo, prijeti joj zatvorska kazna do tri godine.

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu priopćilo je 23. svibnja da je policiji naloženo prikupljanje podataka o majci dječaka ubojice.

Također, beogradskom centru za socijalni rad tada je naloženo da izvrši dijagnostičku procjenu funkcioniranja obitelji dječaka ubojice te da o tome podnese izvješće tužiteljstvu, kao i da utvrdi je li spomenuta obitelj ranije bila u evidencija tog tijela.

Ako se dokaže da je majka zanemarila svoje roditeljske dužnosti, prijeti joj zatvorska kazna do 3 godine.