brza intervencija

Policija spasila kajakaša iz uzburkanog mora u Savudrijskoj vali

28.06.2023 u 14:48

Bionic
Reading

Nakon zaprimljene dojave da se muškarac nalazi u uzburkanom moru, brzom intervencijom policijskih službenika izvučen je iz mora i smješten na policijsko plovilo, javlja PU istarska

Jutros u 9.55 sati istarska policija je zaprimila dojavu da se u moru kod naselja Crveni vrh muškarac pridržava za plutaču, a zbog jakih valova i bure ne može izaći iz njega.

Hitno je angažirano policijsko plovilo P-212 koje je žurno isplovilo iz lučice Savudrija. Upravitelj stroja Dalibor Đurić, voditelj ophodne brodice Vladimir Juričić i policijska službenica - mornar Paula Veličkovski odmah su se uputili prema akvatoriju Crvenog vrha te su ubrzo, nakon svega nekoliko minuta na oko 15-ak metara od obale uočili muškarca koji se pridržavao za usidrenu plutaču, za koju je bio privezan i kajak s kojim se muškarac prethodno otisnuo na pučinu.

Vidno izmorenom muškarcu policijski službenici pomogli su da se popne na službeno plovilo te su se uputili s njim prema lučici Savudrija, a na policijsko plovilo su ukrcali i kajak u vlasništvu unesrećenog.

Po dovršetku postupanja, muškarac je izrazio veliko zadovoljstvo brzinom reakcije i spretnošću u postupanju policijskih službenika u teškim vremenskim uvjetima te je zahvalio na pruženoj pomoći.

Policija spasila kajakaša u Savudrijskoj vali Izvor: PU istarska / Autor: PU istarska