recidivist u zagrebu

Iako ima zabranu vožnje i izdavanja nove vozačke te mu je ranije zbog prekršaja oduzet automobil, on i dalje vozi; sada je završio u zatvoru

24.09.2021 u 14:02

Bionic
Reading

Nesavjesni vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje će se provesti prekršajni postupak

U srijedu, 22. rujna 2021. godine u 20.10 sati u Zagrebu, Donje Svetice, policijski službenici I. postaje prometne policije Zagreb u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji vozač. Obavljenom kontrolom je utvrđeno kako je vozač upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije i za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, a zbog dvije pravomoćne presude vozaču je privremeno oduzeto vozilo kao sredstvo izvršenja prekršaja. Također utvrđeno da je upravljao vozilom iako mu je zbog negativnih bodova zabranjeno podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole.

Nesavjesni vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje će se provesti prekršajni postupak.    

Sutkinja Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu okrivljenom je odredila kaznu zatvora u trajanju od 20 dana na uvjet od jedne godine. Također mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, a primijeniti će se nakon okrivljenikovog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, odnosno izdavanjem vozačke dozvole. Temeljem odredbe čl. 229 st 8 Prekršajnog zakona okrivljeniku se vraća privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.