koji heroj!

Hrabri policajac skočio u nabujalu Kupu i spasio ženu od utapanja

11.12.2022 u 19:11

Bionic
Reading

Policijski službenik je u nedjelju oko 7 sati ujutro u Sisku iz nabujale rijeke Kupe spasio 82-godišnjakinju od utapanja.

Prilikom odlaska na posao, hodajući uz Mihanovićevu obalu, začuo je ženski glas kako poziva u pomoć, spustio se niz obalu i uočio ženu u rijeci. Bez imalo razmišljanja, ušao je u rijeku, izvukao ju na obalu i pozvao Hitnu medicinsku pomoć. Žena je prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje su joj okvalificirane teške tjelesne ozljede opasne za život.

"Vjerujem da bi svatko reagirao kao i ja da se našao u toj situaciji. Nisam previše razmišljao, kada sam ju ugledao u hladnoj rijeci, na pomisli mi je bilo samo da joj pomognem i da ju što prije izvučem na obalu", rekao je policijski službenik, čije se ime u policijskom priopćenju ne spominje.

Ovim nesebičnim, požrtvovnim i hvale vrijednim činom pokazao je kako hrvatska policija brine o sigurnosti građana te da je profesionalnim, stručnim i humanim pristupom za građane na raspolaganju u bilo koje vrijeme i na svim mjestima, istaknula je sisačko-moslavačka Policijska uprava.