doveden u ždo

[FOTO/VIDEO] Ovo je muškarac koji je u Gospiću nožem masakrirao suprugu i mladića koji se našao s njom u kući

24.08.2022 u 11:28

Bionic
Reading

U Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu jutros je doveden muškarac, osumnjičen da je prije koji dan divljački nožem napao suprugu i mladića koji se s njom našao u kući

U gospićku bolnicu u ponedjeljak poslijepodne primljeni su žena (27) i muškarac (21) s višestrukim ubodnim ranama nožem koje im je zadao 36-godišnjak. Prema riječima ravnateljice gospićke bolnice Sandre Čubelić, dvoje ozlijeđenih je životno ugroženo jer imaju višestruke ubodne rane u predjelu vitalnih organa, prsišta i trbuha. Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević izjavila je kako je policija nad počiniteljem koji je tada još bio u bijegu prošli tjedan završila kriminalističko istraživanje zbog prethodnog nasilja.

'Isti je muškarac osumnjičen prošlog tjedna za kazneno djelo oduzimanja slobode i prijetnji prema istoj ženskoj osobi. Pušten je da se brani sa slobode uz izrečenu mjeru opreza zabrane približavanja na udaljenost od 50 metara, ali je očito da je mjeru prekršio i sumnjiči ga se za još teža kaznena djela', rekla je Brozičević.

  • +7
Privođenje muškarca koji je u Gospiću nožem izbo suprugu i njenog prijatelja Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Jučer je pak županijska tužiteljica Vera Magdić Bižanović Hini potvrdila da još traje nadzor o tome je li došlo do propusta zbog kojeg prošlog tjedna 36-godišnjaku nije bio predložen istražni zatvor, unatoč prijetnjama ubojstvom supruzi (27) koja je jučer, zajedno s 21-godišnjim prijateljem postala žrtva njegova napada i zadobila ozljede opasne po život.

Međutim, općinska državna odvjetnica Tatjana Šimunić Adamović izvijestila je medije i prije okončanja nadzora da 'u konkretnom slučaju u postupanju Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću nije učinjen propust jer su okrivljeniku u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku izrečene mjere opreza koje su u trenutnim okolnostima ocijenjene adekvatnima'.

Muškarac, J. M. (36) iz Gospića, osumnjičen za dvostruki pokušaj ubojstva supruge N. M. (27) i njezina prijatelja N. V. (21) u srijedu je prije 10 sati doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Prilikom izlaska iz policijske "marice" na lice je navukao majicu te pognute glave uz pratnju policajaca ušao u zgradu suda, donosi 24 sata.

Izvor: Cropix / Autor: Cropix