ŽDO karlovac

Nasilnik iz Gospića prošli tjedan je uhićen pa pušten da se brani sa slobode; državna odvjetnica: Tražim hitnu istragu

23.08.2022 u 11:09

Bionic
Reading

Policija je nad osumnjičenikom prošli tjedan završila kriminalističko istraživanje zbog prethodnog nasilja te mu je određeno da se brani sa slobode i izrečena mu je mjera zabrane prilaska. Mjere nisu djelovale jer je muškarac ovog tjedna nožem izbo suprugu i prijatelja, a sada se u cijelu stvar uključilo i Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu

Županijska državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović je za Jutarnji.hr jutros potvrdila kako je "od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatraženo žurno izvješće o postupanju u kaznenom predmetu koji je prema pisanju više internetskih portala prethodio jučerašnjem događaju".

Muškarac (36) kojeg je lička policija tražila satima, nakon što je u Gospiću izbo ženu (27) i muškarca (21), predao se u ponedjeljak u večernjim satima.

Prošli tjedan prijetio supruzi, pušten da se brani sa slobode

Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević izjavila je kako je policija nad počiniteljem prošli tjedan završila kriminalističko istraživanje zbog prethodnog nasilja. 'Isti je muškarac osumnjičen prošlog tjedna za kazneno djelo oduzimanja slobode i prijetnji prema istoj ženskoj osobi. Pušten je da se brani sa slobode uz izrečenu mjeru opreza zabrane približavanja na udaljenost od 50 metara, ali je očito da je mjeru prekršio i sumnjiči ga se za još teža kaznena djela', rekla je Brozičević za Hinu.

Bračni par imao je razmirica i prije, ozbiljni problemi su počeli prije dva mjeseca, a prvi puta su kulminirali prošle srijede, 17. kolovoza, kada je muškarac zaključao u sobu sebe i suprugu i prijetio da će je ubiti, a potom počiniti samoubojstvo. Uhićen je, predan pritvorskom nadzorniku, a potom priveden državnom odvjetništvu pa uz dvije kaznene prijave, prijetnje ubojstvom i protupravnim oduzimanjem slobode doveden na ispitivanje i sucu istrage. On je procijenio da ga ne treba zadržati u istražnom zatvoru. Pušten je uz mjere opreza – zabrane približavanja žrtvi na manje od 50 metara. Zbog toga je iselio iz zajedničkog doma.