kazneno djelo

Dvojici maloljetnika određen istražni zatvor zbog premlaćivanja vršnjaka u Dugom Selu. Treći je pušten na slobodu, pročitajte razlog

19.10.2022 u 18:05

Bionic
Reading

Iz zagrebačkog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva su izvijestili kako je dvojici maloljetnika koji su premlatili dječaka u Dugom Selu određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

"Treći maloljetnik (2008.) je pušten na slobodu bez provođenja dokazne radnje ispitivanja budući da je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio kazneno neodgovoran zbog svoje dobi, odnosno ima 14 godina", izvijestili su iz zagrebačkog Općinskog kaznenog državnog odvjetništva.

Naime, Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu je 18. listopada predložilo sucu istrage provođenje dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice maloljetnih hrvatskih državljana (2007. i 2007.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz te teške tjelesne ozljede.

Kako ističu iz DORH-a, maloljetni dvojac (obojica 2007. godište) su zajedno s dječakom 2008. godišta, počinili navedena kaznena djela 8. listopada 2022. u Dugom Selu.