burna noć

Dvojica kod Splita mrtvi pijani pucali kroz naselje pa napali policiju

23.03.2023 u 12:00

Bionic
Reading

Splitka policija javlja o incidentu koji se sinoć odvio na području naselja Primorski Dolac

Policijska uprava splitsko - dalmatinska javlja da su sinoć 22. ožujka 2023.godine u 22:20 sati u mjestu Primorski Dolac, temeljem dojave da se dvije nepoznate muške osobe voze kroz naselje i pucaju iz vatrenog oružja, službenici Jedinice specijalne i interventne policije Split u blizini nadvožnjaka A1 u osobnom vozilu zatekli dva muškarca koja su se nalazila u vidno alkoholiziranom stanju.

Odmah nakon što su zaustavljeni započeli su s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika. Obojica su savladana uporabom sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje. 

Pregledom osoba i vozila policijski službenici su pronašli marihuanu ( 5,45 grama i jedna stabljika) i preklopni nož oštrice cca 10 cm. Muškarci su dovedeni u službene prostorije. Jedan od njih je odbio alkotest, dok je dok drugog izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,55 g/kg. Nad obojicom je izvršen očevid, nakon čega je određeno zadržavanje do otriježnjenja. Osobno vozilo je  prebačeno u krug policijske postaje gdje će se danas u sklopu kriminalističkog istraživanja obaviti pretraga.

Jednog je pregledao liječnik i utvrđena mu je kontuzija ramena i napuknuće jednog donjeg rebra, dok drugi ima ogrebotinu na licu. Slijedi kriminalističko istraživanje.