priveden u policiju

Drama u Gaženici; Slovenac u pucnjavi lakše ranio policajca

29.04.2022 u 10:50

Bionic
Reading

U Gaženici je u četvrtak oko 22.45 sati došlo do pucnjave. Mušku osobu koja je tom prilikom iz vatrenog oružja ispalila nekoliko hitaca, u petak u 6.31 svladala je i uhitila policija

U četvrtak oko 22.45 sati u Gaženici, na području luke, došlo je do pucnjave od strane jedne muške osobe koja je tom prilikom iz vatrenog oružja ispalila nekoliko hitaca, priopćila je PU zadarska.

Odmah po saznanju, policija je osigurala mjesto događaja, kao i širu zonu na području Gaženice. Stigli su i pripadnici Specijalne jedinice policije s pregovaračem.

Nakon višesatnog pregovaranja, u petak u 6.31 sat policija je svladala i uhitila osobu. Policija provodi kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim Slovencem kojega se sumnjiči da je tijekom prethodne noći iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u more i u pravcu policajaca. Tom je prilikom jedan policajac lakše ozlijeđen. Pružena mu je liječnička pomoć. 

U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti dok će se osobi pružiti liječnička pomoć.

Zbog sigurnosnih razloga, cestovni i pomorski pomet u Gaženici je bio obustavljen u vremenu od sinoć od 22.50 sati do jutros 06.45 sati.