ispituju se svjedoci

Cure detalji o slučaju paljenja hrvatske zastave: 'Nakon toga je podigao tri prsta'

23.05.2024 u 19:44

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru ispitalo je 19-godišnjaka kojeg je policija prijavila za javno poticanje na nasilje i mržnju te povredu ugleda Republike Hrvatske zbog paljenja hrvatske zastave- Protiv njega je otvoreno istraživanje

Riječ je o mladiću koji je 1. svibnja kod Trpinje bacio hrvatsku zastavu na otvoreni plamen pred više ljudi koji su se nalazili u blizini. Zastava je nakon toga izgorjela, a mladić je na glavu stavio kapu s nedozvoljenim obilježjem i pokazao tri prsta, potvrdilo je tužiteljstvo.

Sve je to snimio i objavio na društvenim mrežama.

Iako je državno odvjetništvo od suda tražilo da mu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kao i bojazni da ne utječe na svjedoke, sud je prihvatio samo ovaj drugi argument. To znači da bi mladić trebao izaći na slobodu nakon što budu ispitani svi svjedoci, javlja N1.

'Državno odvjetništvo podnijelo je žalbu na ovakvo rješenje suca istrage budući da smatra da postoji i opanosnost od ponavljanja djela u ovom slučaju', priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru. O toj žalbi odluku će donijeti izvaraspravno vijeće vukovarskog Županijskog suda.