obiteljsko nasilje

Bivši ravnatelj Zavoda za socijalnu skrb u lisicama priveden pred suca istrage

30.12.2023 u 12:13

Bionic
Reading

Bivši ravnatelj županijskog Zavoda za socijalnu skrb u Požegi Vjekoslav Potočanac u subotu je priveden pred suca istrage na Županijskom sudu, nakon što je prije dva dana priveden zbog obiteljskog nasilja

Bivši ravnatelj, ujedno i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Općine Velika doveden je na Županijski sud u Slavonskom Brodu jer ga se za kazneno djelo obiteljskog nasilja koje je prijavila njegova supruga. Nakon ispitivanja, sudac istrage odlučit će hoće li osumnjičeniku odrediti istražni zatvor ili će ga pustiti da se brani sa slobode.

O uhićenju ubog obiteljskog nasilja jučer se oglasila požeško-slavonska policija, premda nije navela identitet počinitelja niti detalje o slučaju pozivajući se na zaštitu digniteta žrtve.

"U povodu brojnih medijskih upita PU požeško-slavonska potvrđuje da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Nasilje u obitelji' i 'Povreda djetetovih prava'", rekli su iz policije.

Potočanac je u četvrtak priveden u policijsku postaju, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku.