david carrick

Bivši policajac i jedan od najgorih seksualnih predatora u novijoj britanskoj povijesti osuđen na doživotni zatvor

07.02.2023 u 17:18

Bionic
Reading

David Carrick, jedan od najgorih seksualnih predatora u novijoj britanskoj povijesti koji je dvadeset godina radio u londonskoj policiji, osuđen je u utorak na doživotni zatvor za desetke silovanja i za spolno zlostavljanje dvanaest žena

"Na užasan način ste iskoristili žene", rekla je sutkinja Bobbie Cheema-Grubb čitajući presudu kojom se završio slučaj što je pogoršao krizu povjerenja u Scotland Yard koji je bio gluh na upozorenja u vezi s njegovim zaposlenikom. "Ponašali ste se kao da ste nedodirljivi" jer ste pripadnik policije, dodala je. U boksu za optuženike David Carrick (48) je pognuo glavu i nije otvarao oči tijekom izricanja presude.

Sudilo mu se za najmanje 85 kaznenih djela, među kojima za 48 silovanja, koja su se dogodila između 2003. i 2020. U tom vremenu je promaknut u elitnu policijsku postrojbu u glavnom gradu zaduženu za zaštitu parlamenta i diplomatskih predstavništava.

"Zločini Davida Carricka su mrlja na našoj policiji", reagirala je u priopćenju ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman, odajući priznanje Carrickovim "hrabrim" žrtvama. "U našoj policiji nema mjesta takvom predatorskom i gnusnom ponašanju". Policija je devet puta propustila priliku da uhiti tog serijskog silovatelja koji je u policiji radio 17 godina. Na kraju je uhićen u listopadu 2021. za prvi slučaj silovanja, što je potaknulo druge žene da ga prijave. "Te žene nisu slabići (...) one su žrtve vašeg zločinačkog uma", rekla je sutkinja.